L.T. "Constantin Brâncusi" Oradea Blog noutati articole documente liceu tehnologic constantin brancusi oradea liceu

March 11, 2015

Salutări de la Nîmes (Franța)!

Filed under: erasmus,Proiecte — admin @ 6:23 pm

În perioada 03-16 martie 2015, o parte dintre elevii de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, având calificarea „Tehnician în hotelărie” își desfășoară stagiul de practică comasată în Franța, orașul Nîmes, în cadrul proiectului Dezvoltarea competenţelor viitorilor angajaţi în sectorul hotelier la standarde europene (2014-1-RO01-KA102-001361) finanțat prin programul Erasmus +.

Stagiul se desfăşoară la hotelul de 4* al grupului Vatel, numărul 1 mondial în Managementul Hotelier şi al Turismului, cu peste 25 de şcoli din întreaga lume. Elevii realizează servicii la nivelul etajului, dar sunt repartizați și la bucătărie, braserie ori recepție, executând toate probele practice specifice Modulului Servicii Hoteliere. Aceștia lucrează timp de 6h/zi cu o pauză de masă de o oră.
După orele de practică ori la sfârșitul săptămânii au avut posibilitatea să descopere încet încet orașul care îi găzuiește, Nîmes.
Astfel au vizitat Arena Romană din Nîmes care evidențiază perfect gradul de perfecțiune atins de inginerii romani. Arena are lungimea de 133 m, lățimea de 101 m și înălțimea 21 m. Are formă ovală și este compusă din 60 arcade suprapuse, iar în epoca romană putea să găzduiască 24000 spectatori. Dintre toate amfiteatrele cunoscute, acesta este cel mai bine conservat.
Următorul monument istoric vizitat a fost Turnul Mare (Tour Magne) situat pe muntele Cavalier. Este un turn oval cu o înălțime de 18 m. Ca să ajungă totuși în vârf, elevi au trebuit să treacă prin Les Jardins de la Fontaine, unul dintre primele parcuri publice din Europa.
La Maison Carrée este un alt monument istoric vizitat de elevii noștri. Acesta este inspirat de templele dedicate lui Apolo și Mars Ultor de la Roma. Este singurul monument antic conservat în totalitate; are lungimea de 26 m, lățimea de 15 m și înălțimea de 17 m.
La secțiunea Evenimente vă invităm să vedeți câteva dintre pozele realizate în peregrinările noastre.

 Prof. însoțitor Liana Coroianu

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Powered by WordPress