L.T. "Constantin Brâncusi" Oradea Blog noutati articole documente liceu tehnologic constantin brancusi oradea liceu

December 17, 2014

Zâmbet pentru copii

Filed under: Proiecte,scoala — admin @ 4:22 pm

 Voluntariatul, în sine, are o tradiție foarte veche, societatea românească postdecembristă începe însă să se desțelenească abia de ceva ani, lucru vizibil și-n prezența acestuia în școli. Un  elev care sprijină un alt elev mai puțin norocos îl determină pe cel dintâi să iasă din zona lui de confort, să se responsabilizeze și să se simtă util, depășind bariera preconcepțiilor, refuzând astfel să rămână nepăsător la soarta celuilalt.  Proiectul județean de voluntariat Zâmbet pentru copii angajează cinci instituții orădene de învățământ (Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși, Liceul Tehnologic Ady Endre,  Liceul Teologic Baptist Emanuel, Liceul Teologic Romano-Catolic Szent Laszlo,  Liceul Teologic Reformat “Lorantffy Zsuzsanna”) și două fundații, Casa Grace și Amia-suflet de copil. Acest proiect are ca scop crearea unui cadru propice pentru dialogul dintre copiii defavorizați și cei cu familie. În acest sens, echipa de proiect a Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși a organizat două activități specifice. Atelierul de creație (17 decembrie, 2014) care viza confecționarea unor podoabe de Crăciun a fost o ocazie specială atât pentru elevii liceului nostru, cât și pentru invitații acestora, copiii care se bucură de atenția fundației Amia-suflet de copil. A fost debutul unei relații care, să sperăm,  va deveni din ce în ce mai fructuoasă. Elevii și noii lor colegi au primit totul cu bucurie și curiozitate.  A doua activitate, Târgul de prăjituri cu strângere de fonduri (18 decembrie, 2014), i-a implicat atât pe elevii înscriși în proiect, cât și pe cei care au dorit să se alăture acestei acțiuni caritabile, alături de profesorii diriginți care i-au coordonat. Pentru elevii participanți, târgul a fost o experiență inedită care le-a oferit ocazia să-și probeze o serie de competențe specifice unei astfel de activități. Prăjiturile au fost gustoase, elevii și profesori implicați, rezultatele pe măsură.

Echipa de proiect:

  • Profesori: prof. Tomoioagă Anca, (coord.), Nistor Monica, Țiplea Roxana, Drăgian Ana, Băran Cristina, Eva Berian, Sălăgean Anne-Mari, bibl. Robu Florica.
  • Elevi: Crăciun Corina, a XII-a E, Rus Roxana, a XII-a E, Copaciu Lidia, a IX-a B, Nagy Tiffany, a IX-a B, Golban Cosmin, a X-a C, Luncan Marius, a X-a C, Bodoni Andrei, a X-a C, Rotaru Valeriu, a X-a C, Ștef Marius, a X-a C, Jurcuțiu Ovidiu, a X-a B, Blig Sergiu, a X-a B, Radvanszky Alexandra, a IX-a B, Pele Daniel, a XI-a A, Vincze Cristian, a XII-a B, Hepeș Vlad, a XII-a B, Câmpan Emanuel, a IX- a A, Florea Alexandru a IX-a A, Indrecuț Cristina a XI-a B, Rostaș Florica a XI-a B.

prof. coord. Anca Tomoioaga

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Powered by WordPress